Intellectual Capital Startpagina ˇ Startpagina
Intellectual Capital Services
Meer informatie

Knowledge Performance

Haal meer uit kennis!

"Kennis zal in toenemende mate beslissend zijn voor het succes van organisaties. Grootste uitdaging van deze tijd is vergroting van de productiviteit van kenniswerkers" (Peter Drucker)

Wat is de kennisproductiviteit van uw organisatie? Welke kennis is aanwezig? Hoe wordt kennisgedeeld en ingezet? Kan dat efficiČnter?

Kennismanagement omzetten in acties
Het succesvol benutten van de beschikbare kennis binnen een organisatie is in de praktijk een hele opgave. Hoe vertaalt u de theorie van kennismanagement in concrete acties?

Knowledge Performance is een scan die inzicht geeft in de kennisproductiviteit van uw organisatie. De scan is gebaseerd op de meest gangbare kennismanagementtheorieČn en helpt de theorie direct om te zetten in concrete acties.

Hoe werkt 't?
De scan van Knowledge Performance wordt online afgenomen. U selecteert een representatieve groep medewerkers, die vervolgens via een persoonlijke internetpagina toegang krijgen tot een uitgebreide vragenlijst. Zo krijgt u een betrouwbaar beeld van hoe uw organisatie omgaat met kennis.

De scan bestaat uit vier onderdelen:

  1. Kennisfocus
  2. Kennisprocessen
  3. Randvoorwaarden
  4. Instrumenten
Wat levert 't op?
Het resultaat is een gedetailleerd rapport met scores per onderdeel en een totaalscore van de kennisproductiviteit binnen uw organisatie. Met deze uitkomsten kunt u vervolgens initiatieven ontwikkelen om de kennisproductiviteit te optimaliseren. Daarnaast kunt u Knowledge Performance ook inzetten om voortgang op lopende initiatieven te meten.

Techniek
De Knowledge Performance kan altijd en overal benaderd worden. De enige voorwaarde voor deelname aan de scan is dat deelnemers beschikken over internettoegang.

Samenwerking
Knowledge Performance is een samenwerking tussen Human-i Euro RSCG en Intellectual Capital Services.

Workshop
Op 17 september organiseren wij een Introductie Workshop Knowledge Performance.

Artikel
Stam, C.D., Knowledge Performance: Scan legt solide fundering onder KM-initiatieven (.pdf)

Meer informatie
Bent u geÔnteresseerd in meer informatie over de Knowledge Performance scan of heeft u specifieke vragen, aarzel dan niet contact op te nemen.

Meer informatie over Knowledge Performance

Intellectual Capital Services
tel. 035-6982544
fax. 035-6982545
e-mail:
2003
Site services